Elandensafari

ELANDENSAFARI – 1450 SEK per persoon (Engelstalige begeleiding)

Elanden zijn wilde dieren en horen thuis in het bos; niet in een dierentuin of op een boerderij. Deze elandensafari laat je de natuurlijke habitat van de eland zien. De gids zal je alles vertellen over deze imposante dieren en hun leefomgeving.

Voor wie: Iedereen die ouder is dan 8 jaar en die zonder problemen kan wandelen in het bos. Er wordt ongeveer 1 uur op een rustig tempo gewandeld met verschillende stops tijdens de wandeling. Als je problemen hebt met wandelen, kun je altijd bij het kampvuur blijven. Na terugkomst van de anderen gaan jullie samen elanden spotten vanuit de minibus.

Locatie: Skinnskatteberg (Västmanland): exacte locatie wordt bij boeking bekend gemaakt

Periode:

Van midden april tot eind september. Gedurende april en mei wordt het grootste aantal elanden gespot omdat ze na de winter hun buikje rond komen eten op de velden. Juni en juli bieden de beste lichtomstandigheden om te fotograferen. Tijdens augustus en september zijn de geweien van de elanden volgroeid en zie je ook veel elanden omwille van de naderende bronst. Houd er rekening mee dat het in september meestal te donker is om goede foto’s te maken.

Tijd: De begin- en eindtijd van deze 5-uur durende elandensafari is afhankelijk van het seizoen:

  • Van eind april tot midden mei: 17u tot 22u
  • Van midden tot eind mei: 18u tot 23u
  • Van begin juni tot de 3de week van juli: 18.30u tot 23.30u
  • Van de 3de week van juli tot eind juli: 18u tot 23u
  • Van begin tot eind augustus: 17u tot 22u
  • Van begin tot eind september: 16u tot 21u

De prijs is inclusief:

  • Tocht per minibus met Engelstalige begeleiding
  • Buitendiner

Elandensafari

Na kennismaking met de gids reis je in een minibus naar 1 van de beste gebieden in Zweden voor het spotten van elanden. Bij het kampvuur maak je nader kennis met de rest van de groep. Hier heb je uitzicht op een adembenemend meer waar reigers en steenarenden zich regelmatig laten zien.

Je bevindt je nu diep in de taiga, een plaats vol wilde dieren zoals elanden, herten, wilde zwijnen, hazen, vossen, dassen, wolven en zelfs lynxen.

Voor het avondmaal verken je te voet de omgeving. Je wandelt in een oeroud bos waar de grond volledig bedekt is met mossen in verschillende groentinten en waar allerlei soorten bessenstruiken staan. Tijdens de wandeling last de gids verschillende stops in waar je meer te weten komt over elanden. Elanden zijn geweldige wezens en enorm belangrijk voor het taiga-ecosysteem.

Na de wandeling keer je terug naar het kampvuur en geniet je van een maaltijd die bestaat uit een wrap gevuld met gerookt lamsvlees en biologische groenten, een gezond bessendrankje of een flesje lokaal bier, biologische koffie en thee en een heerlijk chocoladekoekje. Voor vegetariërs is er een vleesloze wrap beschikbaar.

Later op de avond reis je per minibus door het bos op zoek naar elanden en ander wildlife. De bus blijft daarbij op respectabele afstand om de dieren niet af te schrikken. Wanneer de gelegenheid zich voordoet, stap je uit om wat dichterbij te komen en de kans op betere foto’s te vergroten.
Houd er rekening mee dat elanden schuwe dieren zijn en altijd bang zullen zijn voor mensen. Je gaat naar ze op zoek in hun natuurlijke omgeving: een omgeving waar ze niet bijgevoederd worden door de mens.

In het donker keer je terug naar het startpunt, met een beter begrip en meer respect voor elanden en andere wilde dieren die je te zien kreeg.

Korting:

De prijs voor kinderen tot 16 jaar is slechts 725 SEK (50% korting) en studenten tot 26 jaar betalen 1250 SEK.

Deze activiteit vindt plaats in de wilde natuur; dit betekent dat hoewel je de plaats zult bezoeken waar deze dieren leven, er geen garantie kan worden gegeven op wat je zult zien of kunnen fotograferen.