Balts korhoen

BALTS KORHOEN FOTOGRAFEREN VANUIT KIJKHUT – 1700 SEK per persoon (Engelstalige begeleiding)

Op een kleine 3 uur rijden van Stockholm kun je de balts van de korhoen van zeer dichtbij beleven. Het indrukwekkende schouwspel en de bijbehorende geluiden zorgen voor een unieke en fantastische outdoorervaring. Vanuit de hut heb je een goede kans om de korhoen te bestuderen en te fotograferen.

Je verzamelt 2,5 uur voor zonsopgang in een fotogalerij waar je koffie/thee wordt aangeboden en je uitleg krijgt over de activiteit. Na een rit van 10 kilometer en een kleine moeraswandeling van 200 meter kun je plaatsnemen in de kijkhut. De spanning stijgt wanneer de duisternis plaatsmaakt voor het ochtendgloren en de korhoenders komen aanvliegen.

De hut staat op moerasgrond waar de balts van de korhoen al jaren plaatsvindt. De locatie van de kijkhut biedt een aanzienlijke kans op het observeren en fotograferen van de korhoen van zeer dichtbij. Er zijn 4 plaatsen van waaruit je de korhoen kunt fotograferen: 2 in een hut van waaruit je liggend kunt fotograferen en 2 in een hut van waaruit je zittend kunt fotograferen.

In voorgaande jaren lieten gemiddeld 12 tot 14 mannetjes zich bewonderen.

Met een beetje geluk zie je evenveel vrouwtjes landen aan de rand van het gebied. Naast korhoenders kan je er ook kraanvogels en haviken zien. In de vroege ochtend zijn er weleens vossen gespot en ook de lynx maakt af en toe zijn opwachting.

Wanneer de dag aanbreekt en de korhoenders weggevlogen zijn, wordt je opgepikt door de gids. Een ontbijtbuffet staat voor je klaar in de fotogalerij.

De prijs is inclusief:
Overnachting in een van de gastenkamers de nacht voor de activiteit
Koffie bij vertrek naar de kijkhut ‘s ochtends
Transport naar en van de kijkhut
Verblijf van 3 tot 4 uur in de kijkhut
Ontbijtbuffet

Wat breng je zelf mee:
Warm en waterdicht schoeisel
Warme kledij
Verrekijker
Cameramateriaal
Fles water en thermos

De korhoenkijkhut is boekbaar van 15 maart tot 30 april; alle dagen van de week behalve op maandag. In maart loop je grote kans om de korhoen in de sneeuw te fotograferen. Spreken zeer koude temperaturen je niet aan, dan is april een betere optie.

Een overnachting in een van de gastenkamers ter plaatse is inbegrepen, zodat je ‘s ochtends niet extra vroeg op hoeft te staan. Een gemeenschappelijke keuken en badkamer staan hierbij tot je beschikking.

Deze activiteit vindt plaats in de wilde natuur, dit betekent dat hoewel je de plaats zult bezoeken waar deze dieren leven, er geen garantie kan worden gegeven over wat je zult zien of kunnen fotograferen.